-
День Години роботи Перерва Понеділок 10:00 - 18:00 Вівторок 10:00 - 18:00 Середа 10:00 - 18:00 Четвер 10:00 - 18:00 Пʼятниця 10:00 - 18:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Вінниця
Характеристика прянощі — перець Сичуанський
Інші назви Сичуаньського перцю — Японський, зантоксилюм перцевий, перечник, чуань-цзяо, хуаце.
Як росте сичуанський перець?
Сичуанський перець — це плід Перцевого дерева Zanthoxylum або желтодревесника. Не відноситься до роду справжніх перців. Походження — Китай, провінція Сичуань.
Вічнозелені дерева і колючі чагарники широко поширені в субтропіках і тропіках. Численні види дерева приносять плоди з сильним перцевим запахом, не пекучим смаком. Плоди дерева — коробочка різних кольорів: оливкової, бурого, зеленого, сірого. Внутрішня частина має жовтий колір. При дозріванні плоди лопаються, розкриваючи блискуче темне зернятко. Ядерце має гіркий смак, як у чорного перцю. Видаляється, щоб не зіпсувати гіркотою спецію.
Смак і аромат сичуаньського перцю
Пряність має незвичайний гострий смак і викликає приголомшливе відчуття, подібне до дії слабкого електричного струму (від батарейки) або насиченою газованої води.
Вчені Англії встановили природу смакових відчуттів від поїдання продукту, названу «відчуттям вібрації». Дослідники довели, що перець змінює свій смак від механічного впливу.
Смак не пекучий, з кислинкою і присмаком гвоздики. Викликає легке поколювання і нетривалий оніміння. Холоднуватий, перцевий, з нотками цитрусових плодів, м'яти, анісу. Концентрація аромату, деякі відмінності у відтінках запаху залежать від видів дерева та ефірної олії, що містить 33 компонента. Основне пахощі міститься в насіннєвий коробочці, а не в насінні перцю. Тому використовуються оболонки плода.
- Продається у вигляді напіврозкритих або розкритих коробочок з чорними насінням
- Використовуються стиглі, висушені, міцні коробочки плодів (оболонки). У ступці майже не разламываются
- Гіркі насіння і плодоніжки видаляються при обробці. Наявність плодоніжки говорить про дешевий товар
- Спеція продається також в молотом вигляді. Термін зберігання — кілька місяців.
- Іноді використовуються молоде листя
- Сичуанський перець зустрічається у вигляді пасти, олії, суміші з гострими перцями, сіллю
Корисні властивості сичуаньського перцю
- Антисептик
- Шлунковий засіб
- Освіжувач дихання
- Використовується при застудах, зубний інфекції
- Здатність знімати зубний біль дала рослині назву «зубне дерево» в Південній Америці
- Підвищує уважність
- Усуває плаксивість, депресію, почуття страху
- Зміцнює судинну стінку
- Снижает давление
- Применяется при ревматизме
- Расширяет кровеносные сосуды
- Способствует омоложению
Применение в кулинарии и медицине
Сычуаньский перец используют в медицине, косметологии, химической промышленности. Шампуни и бальзамы с использованием масла китайского перца, антисептические и очищающие средства, кремы и лосьоны с растительными компонентами жёлтодревесника применяются для тонизирования и питания кожи, ухода за волосами. Средства бытовой химии с добавлением необычного перца обладают дезинфицирующими и очищающими свойствами.
Особая сфера применения сычуаньского перца — кулинария.Популярность в индийской, китайской, тибетской, непальской, корейской, японской и африканской кухнях сделали сычуанский перец «звездой» местного рынка. Специя является универсальной, подходит к любым блюдам: основным, супам, мясу, рыбе, овощам, морепродуктам, в маринадах, соусах, заправках и пр.
Использование предполагает два способа:
- Сочетание с различными перцами, пряными травами, бадьяном, имбирём, чесноком, гвоздикой, анисом и др. В любом сочетании сычуанский перец изменит вкус и запах. Поэтому продукт рекомендуют применять в чистом виде, без примесей ингредиентов.
- Самостоятельное использование пряности сохраняет индивидуальность оболочки специи. Содержащееся в плодах редкое вещество, повышает чувствительность вкусовых рецепторов, придаёт пище неповторимость аромата перца.
Перед добавлением сычуанского перца нужно прогреть оболочки на сковороде без масла, сразу растолочь. После чего добавлять в жидкие блюда в конце приготовления за 15 минут. Мясо и рыбу рекомендуется натирать смешанной смесью из перца и соли. Уникальность аромата, пикантность и хрустящая текстура сохраняются только в свежеприготовленных блюдах.
Перец Сычуаньский. Интересные факты
- Кулинарные традиции Китая хранят 8 национальных кухонь
- Самая популярная — Сычуанская. Использует знаменитую специю для кардинального изменения вкуса продукта
- Популярна приправа «хуацзеянь» (перец с морской солью)
- Универсальная смесь «усянмянь» (порошок пяти ароматов) содержит семена фенхеля, бадьян, кассию, гвоздику, сычуанский перец
- Японская кухня использует специю для сохранения натурального вкуса продукта с особым ароматом. Особенно в морепродуктах и рыбе.
Ключові особливості наших товарів
01
Висока якість
Ми гарантуємо високу якість наших товарів, у чому ви можете бути абсолютно впевнені.
02
Значний асортимент
Понад 250 найменувань продукції. Ви зможете знайти у нас великий перелік товарів різних видів.
03
Відповідність характеристик
Всі характеристики товарів, вказані на сайті, повністю відповідають їх безпосереднім характеристикам.
04
Оновлення каталогу
Ми уважно стежимо за новинками, тому ви можете розраховувати на найактуальніші пропозиції в нашому інтернет-магазині.
Чому нам можна довіряти
Ми оперативно опрацьовуємо замовлення покупців.
Ми відповідально підходимо до виконання кожного замовлення.
Переваги нашої компанії
Бажаєте придбати наші товари? В такому випадку достатньо залишити заявку. Наш менеджер оперативно її обробить і зв'яжеться з вами для уточнення деталей.
Як ми працюємо?
Оформлення заявки на сайті або по телефону
Консультація менеджера та узгодження всіх нюансів
Оплата зручним способом
Доставка обраним способом